Vi söker jurist

Nylanders Juridik söker jurist för ett längre vikariat vid kontoret i Örnsköldsvik.

Om jobbet

Nylanders Juridik är en lokal juristbyrå i Örnsköldsvik som söker en jurist för ett tidsbegränsat vikariat. Vi är en liten arbetsplats med tre jurister, varav en av oss ska vara föräldraledig under 2023. Vi gillar verkligen vårt jobb och att jobba tillsammans. Då vi är en liten arbetsplats tycker vi det är viktigt att även du ska trivas hos oss. Vi utbyter gärna erfarenheter med varandra och hjälper varandra i våra ärenden. Vi tycker att det är viktigt att känna stöttning från sina kollegor och att vi ska trivas på jobbet.

Vi på Nylanders Juridik hjälper privatpersoner, företag och organisationer med professionell juridisk rådgivning. Vi åtar oss uppdrag som boutredningsman och bodelningsförrättare, rättegångsbiträde och god man (i domstolsprocess) samt som offentligt biträde i migrationsärenden. Vi arbetar även med tvister och företräder part i domstol. Vi samarbetar med banker, fastighetsmäklare och placeringsrådgivare och erbjuder juridisk rådgivning till deras kunder.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Järnvägsgatan i Örnsköldsvik, mittemot huvudentrén till Resecentrum.

 Arbetsuppgifter

Som jurist hos Nylanders Juridik kommer du huvudsakligen och självständigt handlägga familjerättsliga ärenden såsom upprättande av bouppteckningar, arvskiften, testamenten, äktenskapsförord, samboavtal, bodelningar och handlägga förvaltningar. Vi jobbar även med fastighets- och hyresrätt, välfärds- och förvaltningsrätt, integritetsskydd/GDPR, tvister samt avtalsrätt och aktieägaravtal. Du har möjlighet att själv styra vilka rättsområden som du vill arbeta med beroende på din tidigare erfarenhet från studier och jobb.

I rollen ingår administrativt arbete som att ta emot kunder, svara i telefon, stötta upp de andra juristerna i pågående ärenden och utföra andra administrativa uppgifter.

Utbildning/Erfarenhet

Som person är du självgående, pedagogisk, lyhörd och har hög social kompetens. Du har lätt för att möta människor i utsatta situationer och kan på ett empatiskt och omsorgsfullt sätt få dem att känna sig bekväma. Du vill alltid ge dina klienter ett personligt omhändertagande och god service. Du har en juristexamen eller motsvarande. Tidigare erfarenhet inom området är meriterande för tjänsten.

 Varaktighet

Tidsbegränsad, 10 månader eller längre.

Arbetstid/Varaktighet

Deltid/Heltid 90% – 100%. Tillträde 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.

Lön

Fast månadslön. Löneanspråk lämnas i samband med arbetsintervju.

Kontaktperson

Hanna Brandt,  jurist/kontorschef, 0660-123 72, hanna@nylandersjuridik.se

Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Övrigt om ansökan

Skicka cv och personligt brev till: info@nylandersjuridik.se

Nylanders Juridik

Järnvägsgatan 10 A
info@nylandersjuridik.se
0660-123 72